Måndag  18 Juni 2018

Nyheter

P4 Hallands cykelinsamling till förmån för Världens Barn har etappstopp i Oskarström den 2:a oktober.

Nu drar Radiohjälpens insamling för Världens Barn 2014 igång och P4 Halland tar ett nytt grepp. Efter några år av radiolopp och kommunkamper för Världens Barn i länet, försöker vi nu oss på att cykla genom Halland. Vi startar måndagen den 29 september kl. 07.00 på Kungsbacka torg och fredag samma vecka, vid lunchtid, är vi i mål i Laholm.

Varje dag cyklas det i radion mellan klockan 7 och 13. En sändningsbuss med tekniker, producent och reporter följer Världens Barncykeln som stannar då och då för att byta cyklist eller för att den anlänt till någon av Hallands spännande platser. Allt i direktsändning. Kanske har en barnkör kommit till Fjärås för att sjunga till förmån för Världens Barn eller att en föräldraledig mamma i Okome vill lägga en slant i Världens Barnkrukan baktill på cykeln. Varje dagsetapp är ca sex mil och genomförs av ett gäng cyklister med olika erfarenhet av cykling. Det kan vara halländska artister, fotbollsspelare, präster eller kanske tävlingscyklister.

Varje dag gör vi en rejäl avslutning innan kl. 13.00, då vi framför allt hoppas på mycket folk i direktsändning. Oskarström är etappstopp dag 4, torsdagen den 2 oktober. Här finns möjlighet för Oskarströms företag och föreningar mm att visa upp sig i direktsändning på ett eller annat sätt MED INSAMLING TILL VÄRLDENS BARN. Har ni idéer hör av er!

För frågor kring arrangemanget kontakta: Erika Sjöwall, producent/projektledare, P4 Halland, tel. 0703009393

 

NU FINNS DET MÖJLIGHET ATT ANSLUTA DIN FASTIGHET TILL SNABBT FIBERNÄT!

fiberJust nu håller Halmstads Stadsnät (www.fibertillvilla.se) på att arbeta med att erbjuda Oskarström snabb och framtidssäker kommunikation via Fiber. En fiberanslutning innebär att din fastighet i en handvändning har en informationskapacitet som kommer att räcka för din livstid (tekniken medger upp till 1 Gigabit idag) och det till en kostnad som är i nivå med ett par nätter på hotell för 2 personer. Normalt sett krävs det ett underlag på ca 80% i området som skall kopplas upp (ett eller par kvarter eller större) men på exempelvis Vreninge kan det på grund av redan utbyggd kapacitet räcka med 4-5 hushåll om de ligger samlat och med bra förutsättningar för att gräva fram till dessa.

Läs mer...

 

Lilla Nissastigen, en vandringsguide

I projektet Industrihistoria i Nissadalen ingår ett guidehäfte till Lilla Nissastigen, som går utmed Nissan och över broarna. Norra delen av guiden är nu klar, och häftena finns utlagda i bibliotek och ett antal butiker i Oskarström samt på Esperedsgården. Så småningom kommer det upp numrerade stolpar vid de platser som beskrivs i häftet.

Du kan ladda ner en pdf-fil av guiden om du går in på www.nissadalen.com.  Klicka sedan på Inspiration, så hittar du guiden.

Oskarströms hembygdsförening

Senast uppdaterad (2010-08-14 21:08)

 

Lilla Nissastigen

 

Alla vet väl vad Nissastigen är, riksväg 26 som följer Nissan från Halmstad, förbi Oskarström och vidare nordost in i Småland. Men ved du vad Lilla Nissastigen är? Lilla Nissastigen är det promenadstråk som nu är komplett tack vare de nyrenoverade gångbroarna över Nissan. I samband med invigningen av de nyrenoverade broarna som hölls i november 2008 anordnades det en tävling för att namnsätta promenadstråket och där Lilla Nissastigen blev det vinnande förslaget.

Läs mer...

 
Annons
Annons
Sponsrade länkar
Information
Tipsa oskarstrom.com
Har du ett evenemang på gång? Har du någon nyhet som är av allmänt intresse för Oskarström med omnejd. Dra dig då inte för att skicka en notis till info@oskarstrom.com så lägger vi upp det på sidan. Glöm inte att denna sidan blir vad du gör den till! Välkommen med ditt bidrag!