Nedan följer några vanliga frågor med svar som jag har fått angående denna webbsidan. Har du något annat du undrar över är du välkommen med din fråga till Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen


Fråga: Jag vill synas med information om min förening. Hur gör jag enklast för att få med detta?

 Svar: Skicka ett e-post meddelande till Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen och tala om att du vill synas med din förening. Beskriv er verksamhet, texten kan ligga direkt i ditt e-postmeddelande eller bifogas som ett dokument i doc, rtf eller txt format. Börja gärna med en kortfattad ingress. Du få sedan en knapp ”Läs mer” som man kan klicka på för att få fördjupad information om din förening. Du kan också bara ha en kort sammanfattning och så länkar vi vidare till din förenings hemsida. Glöm inte att ange din webbadress.  Bifoga gärna också en logotype. Det är helt kostnadsfritt för föreningar att finnas med på oskarstrom.com.


Fråga: Jag har ett evenemang som jag vill skall synas i almanackan och på evenemangssidan, hur publicerar jag detta?

Svar: Skicka ett e-postmeddelande till info@oskarström.com och beskriv ditt evenemang, datum, tid, plats, evenemangets art, eventuellt inträde. Bifoga gärna någon bild. Är det ett återkommande evenemang ange tidsintervall och när det slutar.


Fråga:  Jag behöver ofta lägga in egen information till kalendern eller evenemangssidan, finns det något enklare sätt att göra detta.

Svar:  Ja om du regelbundet behöver komma åt att ändra information i t.ex. kalendern kan du få en egen inloggning till oskarstrom.com som gör att du själv kan ändra och lägga till ny information. Guider hur du gör kommer att läggas upp under menyvalet hjälp.

Fråga: Jag har en butik och vill synas med min information på oskarstrom.com, hur gör jag då och vad kostar det?

Svar:  Skicka ett e-post meddelande till Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen och tala om att du vill synas med din butik/företag. Beskriv er verksamhet lite kortfattat max 100 ord, texten kan ligga direkt i ditt e-postmeddelande eller bifogas som ett dokument i doc, rtf eller txt format. Det är kostnadsfritt att ligga synas med denna kortfattade information. Vill du däremot ha mer information eller länkning till din egen webbsida kostar det däremot en liten summa som skall bekosta driften av sidan. För större exponering kan du även ha med en annons banner i något av de annonsblock som finns på sidan. Se menyval ”Annonsera” för aktuella annonsplatser/storlekar samt priser.


Fråga: Är det verkligen gratis att ha med sin information på oskarstrom.com? Finns det inte risk att jag blir inlurad i något avtal där jag senare tvingas betala dyrt?

Svar: Nej, det som anges som gratis är gratis, inga dolda kostnader eller avtal. Det är så för att informationen på oskarstrom.com skall vara en service om vad som erbjuds på orten till de som besöker sidan. Det enda som kostar pengar på oskarstrom.com är om den som har en kommersiell verksamhet och vill ha mer än en kortfattad beskrivning av sin verksamhet.

Fråga: Varför använder ni inte oskarstrom.se istället för oskarstrom.com?

Svar: Tidigare var ortsnamn skyddade och reserverade för Sveriges kommuner. I december 2008 släpptes dock namnen fri för vemsomhelst att registrera. Jag ”hängde på låset” och registrerade oskarstrom.se i princip i samma ögonblick som ortsnamnen släpptes fria. Tyvärr han dock ett annat företag före med någon sekund och fick sidan. Sidan används tyvärr idag bara till en meningslös länksida som inte har något med Oskarström att göra. Om oskarstrom.com genererar någon vinst på annonsförsäljning är målet att försöka köpa loss oskarstrom.se.